Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

MAI PLOU A GUST DE TOTHOM

Umbrella.jpgAbans de la crisi, el precepte qualitat-preu estava en la ment de molts consumidors fins al punt que havia qui considerava que era millor pagar més per a aconseguir un producte qualificat de millor. Actualment, en temps que la crisi assota feroçment a les economies del carrer, aquest precepte ha quedat relegat en un segon terme.

Les empreses low cost del sector de l’alimentació i restauració han vist incrementades les seves vendes en el 2008. Un bon exemple d’això poden ser Mc Donald’s (6.6%) o els supermercats Aldi (19.3%). La població espanyola, una de les més castigades dintre del marc europeu, ha renunciat a les exquisideses de temps enrere pels productes assequibles i els menjars de baix preu.

Però, les low cost alimentàries no són les úniques que han fet l’agost amb la crisi, les farmacèutiques també han vist incrementades les seves vendes de ansiolítics, relaxants, somnífers i els antidepressius.

Solament en el 2008, es van vendre més de 142.000 unitats de antidepressius i és que, segons els experts, la població recorre als fàrmacs com l’alternativa més fàcil per a lluitar contra l’estrès o l’ansietat. Mentre que per a la major part dels empresaris i consumidors la crisi està acabant amb els seus projectes, uns altres, com els citats establiments, veuen aquest període com una oportunitat per a assentar-se en el mercat.

Els consumidors poden posposar la compra d’un nou cotxe, de l’abric de temporada o el gimnàs però mai podran retardar la compra dels productes bàsics ni evitar sentir-se malalts.