Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

L’IMPERI DE LA COLA

coke.jpgEn qualsevol terrassa de la costa, en qualsevol restaurant, en qualsevol supermercat, podem trobar-la. Es tracta de la beguda per la qual una empresa ha arribat a formar un dels imperis més rentables de l’últim segle. La globalització de les estratègies amb l’orientació segons els mercats, ha potenciat tots aquests elements per a formar el que és en l’actualitat l’imperi més reconegut dins del món de les begudes refrescants.En les polítiques de producte, s’utilitza l’opció estratègica en la qual l’empresa en la seva totalitat gira al voltant del producte estrella. Així mateix, tot nou producte desenvolupat internament té relació directa amb ell. Es treuen al mercat nous productes amb lleugers canvis de sabor, disminució de calories o la supressió del sucre, per exemple, per a llançar al mercat refrescs de cola diferents. És una estratègia que pretén d’una banda, ocupar les segones o terceres opcions de compra dels consumidors de refrescs, a més de reforçar la imatge corporativa de la companyia diversificant al voltant d’un mateix producte.

Una altra de les estratègies més conegudes resideix en la compra de noves empreses que operen en el mateix mercat objectiu. Aquestes, tenen un perfil semblant, ja que comercialitzen marques de begudes que podrien ser alternativa al refresc de cola, i per tant, una possible competència que restaria nivells de vendes. Per a contraatacar aquesta situació, es procedeix a la seva compra, amb el que l’empresa passa a tenir major control i a la vegada, integra la marca amb les noves adquisicions augmentant així, el seu posicionament.

Més allunyats dels aspectes intrínsecs, es troba la brand, la joia de la corona de la companyia. Valorada en una quantitat monetària extremadament elevada, posseeix un poder sobre els seus públics objectius determinant en l’actualitat i en la majoria de grans acords aconseguits durant les últimes dècades. Aconseguida a través de l’experiència i les diferents estratègies orientades cap a això, la marca en si forma part de l’actiu més important de l’empresa.

En els aspectes de la distribució i el preu, com anteriorment es comentava, l’empresa disposa d’una força en la negociació molt favorable per als seus propis interessos. Encara que per altra banda, es dediquen els suficients recursos com per a escoltar i calibrar el feedback dels seus principals distribuïdors i punts de venda. En certes ocasions, els clients adquireixen la importància necessària com per a donar suport a la marca de cara als consumidors, ja sigui amb beneficis directes com els rappels, o en concursos, material promocional, etc.

Cap afegir que una de les claus per a ser reconeguda en gairebé tot el món és la comunicació. Amb unes campanyes sempre dinàmiques i adients amb l’actualitat, van saber transmetre el missatge comercial d’una manera diferent, evocant uns sentiments que a priori ningú relacionaria amb una beguda. Aquesta orientació va acostar encara més als públics objectius, fent que els seus consumidors es convertissin en prescriptors i en el segon actiu més important de l’empresa: la fidelitat dels consumidors.