Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

LA TV I EL SEU FUTUR ONLINE

TV_ONLINE.jpgLa Televisió és el mass-mitja per excel·lència, ja que aconsegueix arribar a una elevadísima quantitat de públic en un temps relativament reduït. Amb uns ràtios d’elecció per part de les companyies publicitàries superiors a mitjans com Internet o Premsa escrita, aguanta en la primera posició com el sistema de comunicació més utilitzat per a la publicitat.Per altra banda, també és víctima d’una de les seves majors fortaleses, ja que la mateixa publicitat satura i influencia el desenvolupament diari de la seva programació. Per a poder mantenir la seva principal font d’ingressos, els professionals del sector aguditzen l’enginy per a incloure espais publicitaris cada vegada més nous. Les cortinillas de la cadena, el patrocini d’esdeveniments esportius de gran envergadura o el product placement en les seves produccions, són només alguns exemples que s’utilitzen en l’actualitat per a retenir als seus públics.

L’espectador té alternatives davant aquesta nova metodologia publicitària, la televisió digital. Gràcies a aquesta nova tecnologia, es poden alterar els horaris d’emissió i es multipliquen els canals d’una manera exponencial, pel que el control sobre el contingut passa a formar part del propi espectador.

Altra opció disponible, molt més competitiva en costos, és Internet. Representa una opció amb un poder potencial molt elevat, ja que comença a reconèixer-se com el sistema de base de dades i vídeos per excel·lència. Una altra de les seves característiques és la disponibilitat total, ja sigui en hores o en ubicació, pel que les principals cadenes tradicionals comencen a pujar continguts cap a aquesta plataforma. Finalment, el possible feedback dels espectadors és molt més ràpid i útil gràcies a la interactivitat del mitjà.

A més, el model econòmic no té perquè versi afectat, d’una manera relativa, ja que en la xarxa, a part del patrocini de mini-sites dedicats d’una sèrie o una extensa base de vídeos, per exemple, es poden habilitar espais exclusius amb material audiovisual inèdit en canvi d’una subscripció. Una altra de les possibles utilitats és la creació d’espais íntegrament online, suportats també per terminals mòbils, en els quals es premiï l’originalitat i la interacció, aspectes clau per a qualsevol espectador en un sector atomitzat.