Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

Molt caps, pocs líders

En tota organització el líder desenvolupa una doble capacitat molt valorada pels seus companys. D’una banda, és la punta de la llança, la jefeslideres1.giffigura més avançada que guia i motiva als empleats per a arribar a una situació objectiu. Per altra banda, el líder també pot exercir de paraigua en moments de tensió i/o crisi. Precisament en aquests últims, el talent de dites professionals s’avalua davant tota la companyia. Per a superar etapes d’incertesa econòmica, el líder reunirà les millors voluntats i capacitats de l’empresa representades pel personal clau. Aquest equip “no oficial” es representa per aquests professionals que posen un grau més d’obstinació perquè la companyia superi i s’avanci a futurs successos perjudicials.

L’efectivitat del lideratge és mesurable mitjançant els atributs del líder juntament amb els resultats obtinguts per això. Encara que la figura del líder no correspongui al major rang de l’empresa, el seus mètodes s’haurien de transmetre a empleats, clients i finalment als inversors ya que en ocasions, forma part d’un lloc de treball dins la companyia que pot ser clau per a motivar a la resta. L’autoritat adquirida per aquest, pot tenir com a origen el talent i la predisposició per a superar qualsevol objectiu.

En definitiva, actuar i decidir en moments en els que altres professionals podrien flaquejar en la seva capacitat de comandament, davant una situació complexa o límit.

Per altra banda, en un mateix organigrama ens podem trobar amb tres tipus de categories, cadascuna d’elles diferenciada pel nivell de responsabilitats. En un primer graó, formarien part el president i consell d’adreça, sent la cúpula de l’empresa. Posteriorment, existeixen tots els comandaments intermedis amb competències en departaments propis. Aquests, són els principals proveïdors de líders innats, ja que tenen un contacte més laboral amb el dia a dia i són professionals experimentats i formats acadèmicament. Finalment, els integrants d’aquests departaments formarien part del tercer graó.

En aquests tres graons metafòrics, poden existir les figures que responen al rol de Directors, Delegats, Caps, Controllers, Coordinadors, Responsables, etc., encara que no posseeixin les habilitats adequades per a transmetre el lideratge. Aquest aspecte negatiu resulta problemàtic en la presa de decisions i com a conseqüència, deriva en un major nivell de no-implicació per l’organització en general.