Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

COMPANYIA LLANÇADA

START_UP.jpgUn nou negoci amb una funcionalitat inicial limitada, però amb elevades possibilitats de creixement se li denomina Start-up, podent-se traduir com “començar pujant”, clarament fent referència al seu objectiu. La majoria d’aquestes empreses, dirigides per empresaris molt emprenedors, tenen un propi sistema de negoci a través de la innovació, el desenvolupament i la promoció de pràctiques tecnològiques. En els últims cinc anys Internet ha estat el mercat base per a totes elles, reunint a clars exemples sobre grans empreses que van començar la seva marxa econòmica d’una manera similar.

Les diferències amb una pyme es basen en els seus inicis, basant-se en una idea de negoci creativa amb una forta trajectòria cap a la diferenciació basada en la innovació. El factor de previsió de creixement influeix en la captació de inversionistes de capital, tant humà com monetari, cap al nou negoci. És a dir, injecten una força considerable per al seu fort desenvolupament inicial. Una vegada llançades recullen els seus primers beneficis en un curt període de temps, ja que juntament amb els elements esmentats anteriorment, els nínxols de mercat en els quals operen són poc explorats, reinvertint per a continuar la seva marxa empresarial. En general, aquestes companyies no estan orientades a la creació de serveis, sinó més aviat cap a la creació de productes que complementin serveis d’altres companyies.

En el seu moment de maduresa es compleix una altra de les característiques comunes de les Start-ups, la seva venda a una gran corporació. És una acció molt aplicable, ja que les grans empreses adquireixen aquestes com noves unitats estratègiques de negocis, completant la seva gran estructura. És la fi per al creador, però al seu torn, amb el muntant generat i el networking nou, es creen les circumstàncies per a emprendre de nou cap a una nova meta. Els coneixements adquirits complementessin totes les possibles futures idees, per a executar-les d’una manera ferma i eficaç. Paul Graham, autor de “How to Start a Start-up”, ja indicava que la idea per si sola no podia funcionar, sinó que la clau residia en el procés inicial per al seu desenvolupament màxim.

Mentre existeixin nínxols de mercat poc explorats, les Start-ups tindran marges per a començar noves marxes amb innovació, juntament amb emprenedors reconeguts. La seva estreta relació amb les Noves Tecnologies, sector amb uns ràtios de creixement altíssims i entorn adequat per a les noves idees de negoci, reflecteix l’elevat nombre que actua en aquest sector.