Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

RENDIR EN EL TREBALL, LA TRIPLE 8

8_horas.jpgLes hores més productives per als directius espanyols de RRHH i Finances es comprenen entre les 9:00 del matí i les 12:00 del migdia, segons un estudi portat a terme per Robert half Finance & Accounting. Els elements que actuen de manera negativa restant productivitat en aquest tram horari són: les trucades de telèfon, les constants reunions, els e-mails, i el cansament acumulat…

Precisament el cansament acumulat és una de les conseqüències, entre altres problemes, de les alteracions del somni. Aquestes són degudes a bruscs canvis en la conducta a l’hora de descansar o sobre la quantitat d’hores dedicades a això. Existeixen per això diferents estudis que demostren la importància d’utilitzar uns hàbits regulars en el somni i descans, juntament amb una regulació de les hores dedicades. La seva importància no només resideix en el descans nocturn, sinó també amb un costum molt arrelat en la nostra societat, la migdiada.

En diferents empreses, es comencen a promoure els descansos laborals durant el migdia, perquè els empleats desconnectin durant uns 20 minuts, dedicats a la migdiada. A més d’elaborar un pla específic per a empleats que presentin dificultats en els seus hàbits del somni, sempre assessorats per professionals mèdics. Aquestes noves tècniques tenen un origen oriental, ja que des de fa gairebé una dècada incorporen àrees de descans personal en la majoria de grans corporacions.

La famosa regla històrica de la triple 8, per a treballar, per a dedicar-les a l’oci i per a descansar, sembla que sigui d’alta dificultat la seva correcta execució a causa del alt nivell d’exigència actual. Podria considerar-se com altra causa, ja que si s’ha de restar hores d’alguna de les tres àrees, normalment es resten a les dedicades al descans. Alguna cosa que els experts i professionals del sector rebutgen de manera expressa, ja que sense dormir d’una manera correcta, no s’aconsegueixen les condicions físiques i intel·lectuals adequades per a treballar.