Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

BLENDED MÀRQUETING

Blended.jpgUn valor afegit per als anunciants és el poder estar en múltiples suports dirigits al seu client potencial. Per a això, moltes empreses de publicitat ofereixen estratègies de notorietat que combinen accions Online amb altres més tradicionals. Aquesta suma d’accions dota a la campanya d’originalitat i pes específic davant als competidors. Combinar aquestes accions de Marketing On i Offline se li denomina Blended Marketing, un mix originat per una barreja de formats, sent complementaris i necessaris entre ells, que ténen com objectiu augmentar la rendibilitat.

Per a mostrar un exemple, podem prendre com campanya clau el canvi de logotip d’una companyia. Es tractaria d’una campanya estratègica de comunicació total, tant a clients, proveïdors i públic potencial sobre el canvi de la imatge corporativa de l’empresa. Per a això, es dissenya una sèrie d’accions perquè el missatge es transmeti de la millor manera possible. En aquesta campanya s’agrupaven diferents camps combinats: publicitat exterior, patrocini d’esdeveniments, publicitat mòbil, anuncis en televisió, suport a promocions de venda, regals i obsequis, banners i e-mailings, portades en premsa, etc.

Les accions Online es caracteritzen per la poca notorietat i rellevància davant un mitjà com Internet que és de dimensions exponencials. Encara així, aquest tipus d’accions ens brinda l’oportunitat de segmentar més eficientment als nostres públics pel que sempre són accions a tenir en compte. Juntament amb l’objectiu informatiu, existeix altre derivat sobre la consecució i enteniment del missatge. Per a això la repetició del missatge i la selecció dels portals en els quals es mostrarà el nostre banner o intersitial són pilars bàsics per a complir-los. Per a assessorar el nostre exemple, seria interessant mostrar teasers en portals dedicats, d’informació general i específica, creant un interès en els públics i al seu torn redireccionant tots els clics cap a un micro-site dedicat.

La clau en el Blended Marketing resideix en l’execució simultània de les accionis On i Offline. Per això, afegint al nostre exemple esdeveniments de Relacions Públiques, anuncis en Tv. o accions de Marketing Directe, orientarem la campanya perquè els consumidors visitin els enllaços Online i al seu torn puguin rebre una comunicació més personalitzada.