Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

INVESTIGACIÓ EFICAÇ

investigacion.jpgEn el transcurs de la vida d’un producte o servei, és vital conèixer el feedback del teu client. No només en les etapes prèvies al llançament d’un producte, sinó durant la seva execució i posteriorment durant la seva maduresa, les investigacions de mercat aporten als departaments de màrqueting i vendes la informació necessària que comportarà la valoració final de resultats, i en casos concrets, les variacions de vendes.

El contrast de la informació del mercat que s’opera és part fonamental per al desenvolupament de qualsevol departament de màrqueting, i per tant, deriva a l’afirmació que la investigació de mercats és un pilar bàsic per a la presa de decisions.

Una promoció dues per un pot ser deguda a un sobrestock, a una campanya per a adjuntar un producte complementari amb un altre de més bàsic, o per a dotar de vendes en una època en la qual tradicionalment el producte-servei no li resulti fàcil, com la temporalitat. En aquests casos, la rendibilitat de l’acció pot ser amidada de manera més directa observant el seu comportament en les vendes, però, com se li podria atribuir un increment a accions de màrqueting directe? o en esdeveniments i fires?.

Existeix tal magnitud de variables que les empreses es veuen en l’obligació d’identificar i valorar aquestes per a determinar l’origen correcte dels resultats. La investigació de mercats demostra l’efectivitat d’una acció, justifica la inversió necessària i és la base per a argumentar la seva rendibilitat.