Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

DOS GEGANTS

ajerez.jpgExisteix una rondalla sobre dos gegants que atemorien a un petit poble amb les seves incursions. Es tractava que cada cert temps, un dels dos gegants atacava al poble i destrossava la majoria de propietats dels seus habitants. Va existir entre ells una estranya organització, en la qual mai assetjaven a la mateixa vegada, fins que de sobte, els atacs es van intensificar i van arribar a coincidir. A partir d’aquest dia, els dos gegants van començar a rivalitzar entre ells, i van deixar en segon pla les incursions al poble.Aquesta rondalla podria representar perfectament a un segment de mercat, on existeixi una posició mitjançant la qual, dues empreses es reparteixen la majoria de la quota de mercat. Els gegants representarien a les dues empreses, el poble al mercat i els atacs o saquejos correspondrien a nous productes o períodes de grans promocions d’aquestes empreses.

 

Mentre les dues empreses lluitin entre elles per a poder arribar al mercat amb millor situació, el principal beneficiat és el propi mercat ja que aquesta competència sempre és orientada a guanyar clients de manera eficaç, pel que aportaran millors condicions per als consumidors. Aquesta és una situació complexa ja que el market pot reaccionar de manera distinta davant els diferents tipus d’atacs entre les dues empreses.

 

En termes de competència, la posició de privilegi que tenen les dues empreses amb major tant per cent de quota de mercat, fa que la seva lluita sigui un dels principals punts estratègics en els quals basen la seva missió empresarial. Aquestes empreses són coneixedores que qualsevol petit error pot significar un assoliment per a l’altra empresa, i és per això que tenen com fiqui arribar al consumidor abans que l’altra organització.

 

Juntament amb les variables de quotes de mercat, es tenen en compte altres factors com la maduresa d’aquests, el nombre d’empreses que participen en ell i les les seves barreres existents per a entrar, sent totes elles aplicables a la rondalla anteriorment explicada, amb diferents rols.