Info As Enterprises

Newsletters

Info As Enterprises RSS Feed
 
 
 
 

POSANT NOM A LA MARCA

 

 

Relacionar el nom de “Groc pollastre” amb una empresa de disseny gràfic, pot semblar a priori alguna cosa desgavellat, però que coneixent la història, és un nom molt bé estudiat, fruit d’una estratègia de màrqueting. Els responsables d’aquesta pyme que començava la seva marxa empresarial, necessitaven un nom que comencés per la lletra A, ja que per a penetrar en el mercat utilitzaven els directoris d’empreses, ordenats alfabèticament. També necessitaven un nom cridaner amb el qual guanyar la simpatia dels primers clients i al seu torn dels clients potencials.

AL definir el nom de l’empresa, del producte o de la marca, se segueixen patrons similars. En la majoria de casos, es pren com referencia el nom genèric del producte, l’activitat econòmica de l’empresa, algun concepte relacionat amb la filosofia o simplement s’escull un nom que no signifiqui gens directament relacionat amb l’organització. Com exemple, tenim a Nike, multinacional dedicada a l’esport en general, que va escollir el nom en referència a la deessa grega de la victòria. Per contra, un nom que en principi no associa la filosofia de l’empresa o els seus productes és Danone, ja que el seu nom fa referència al fill del fundador i al nombre uneixo en anglès.

Existeixen molts casos que el nom ha perdurat durant dècades mantenint la seva vitalitat i funcionalitat, però per altra banda, alguns han sucumbit a l’evolució del mercat i la societat fins a quedar apartats per ser massa estàtics. Si es pren com exemple una empresa de telecomunicacions, el seu nom ha d’aportar als seus públics una modernitat i dinamisme elevat ja que serà un sector amb alt grau d’innovació. El valor que pugui aportar una simple combinació de vocals i consonants és estratègicament un handicap a arribar a o, en cas contrari, una barrera insuperable. Els noms de les marques aconsegueixen transmetre valors encara sense tenir coneixement de la pròpia empresa, pel que adquireixen una importància determinant.